Екстракт (від лат. еxtractum — вилучене) — згущена водна, спиртова або ефірна витяжка з рослинних чи тваринних тканин.
Азулен – найважливіша складова частина олії з ромашки, виявляє протизапальний і антибактеріальний вплив. Дуже широко використовується в рецептурі кремів, особливо кремів для чутливої шкіри, у зубних пастах, засобах для гоління та після гоління.
Фарнесол – натуральний дезодоруючий компонент. Діє проти бактерій, які викликають неприємний запах. При цьому інша біологічна флора шкіри не порушується.
Олігоелементи – те ж, що і мікроелементи хімічних речовин, які стимулюють обмін поживних речовин шкіри на рівні клітин. Важливий компонент у косметичних засобах , необхідний для регулювання балансу шкіри.
Екстракт з ромашки – має заспокійливу, стимулюючу, пом'якшувальну та освіжаючу дію. Використовується для виготовлення активних очищувальних, денних зволожувальних, нічних знежирювальних кремів та інших косметичних засобів.
Тисячолистник (екстракт) – багаторічна трав’яниста рослина з родини складноцвітних. Містить вітамін К, провітамін А, ефірну олію темно-синього або голубуватого кольору, дубильні речовини та багато інших корисних речовин.
Шавлії (екстракт) – ефективний дезінфікуючий, протизапальний та ароматичний засіб. У парфумерії використовується ефірна олія з шавлії, замінює амбру та мускус, надає композиціям натуральну свіжість та ніжність.
Гамамеліс – рослина, у корі та листі якої містяться речовини, які тонізують, заспокоюють шкіру та звужують пори, а також надають шкірі пружність. Застосовується у виробництві косметичних тоніків, лосьйонів та в іншій косметичній продукції.
Экстракти з гамамелісу- використовується листя гамамелісу, кора гамамелісу, рідкий екстракт з гамамелісу. Ефективність сировини визначають діючі речовини: дубильні речовини (гама-мелитанин), ефірна олія і флавоноїди.
Сквален – похідна від оливкової олії, добре відома у косметичому виробництві. Забезпечує зволоження шкіри, її захист, еластичність і тонування.
Еластин – білкові волокна сполучних тканин. За своїми властивостями подібний до колагену. На сьогодні, парфумерно-косметична індустрія має препарати, які не допускають втрати еластину та колагену (при старінні шкіри) та відновлюють природну здатність шкіри виробляти еластин та колаген.
Фосфоліпіди – натуральні інгредієнти, які формують ліпосоми. Ключовим елементом фосфоліпідів є жирні кислоти, які природним способом поліпшують здатність шкіри затримувати вологу.
Флавоніди – це група природних фенольних з’єднань, які містяться у складі вищих рослин. Функція флавонідів – поглинання ультрафіолетових променів та частини видимих променів. Флавоніди мають протизапальну дію.
Соєва олія – активний біо-компонент кремів, що запобігають старінню. Характеризується високим вмістом жирних кислот (олеїнової та ланолінової).
Силіконова олія – компонент, що входить до складу бальзамів та кремів для рук. Захищає шкіру від висушування.
Бджолиний віск – жироподібна жовтувата рідина, яка виділяється восковими залозами медоносної бджоли та використовується для будування сот. Бджолиний віск додають до деяких кремів для повік, мультигенеруючого крему, туші для вій та ін. Він пом’якшує та освіжає шкіру, а туші для вій надає водостійкість.
Протеїни – білки, які складаються із залишків амінокислот (синонім до білки). Наявність протеїнів у кремах від зморшок, тоніках, піні для ванни й ін. захищає шкіру від висушування, надає їй м'якість та пружність. Застосовуються також у косметичних засобах для нігтів.
Плюш – посилює кровообіг шкіри та забезпечує шкірі «дихання», виводить із клітин жири та запобігає проникненню в клітини нових жирів.
Використовується у косметичних засобах для догляду за тілом.
Пантенол – компонент вітаміну В, дріжджів і зерен пшениці. Сприяє життєдіяльності клітин, широко використовується в засобах для догляду за волоссям, лосьйонах, відновлювальних рідинах, лаках для волосся та ін. Є ефективним судинорозширювальним засобом.
Мірра – в косметиці застосовується для виготовлення засобів від прищів, засобів для зміцнення вій.
Мікроелементи – хімічні складові (мідь, цинк, залізо, магній) косметичних засобів. Нормалізують життєдіяльність і захист організму, захищають шкіру від в'ялості, старіння, виявляють протизапальну дію.
Ментол – компонент, призначений для догляду за шкірою. Зберігає її природний здоровий вигляд, освіжає. Входить до складу засобів для гоління та засобів для догляду за порожниною рота.
Олія з жожоба – регулює зволоження шкіри. Зберігає кислотний захисний шар, сприяє здоровому вигляду, підтягує та надає шкірі пружність.
Олія з персикових кісточок – цінний компонент для кремів, олій для ванн та ін., розгладжує та пом'якшує шкіру.
Олія з вечірнього первоцвіту – отримана із рослини, яка здавна відома своїми лікувальними властивостями. Має захисні властивості, регенерує шкіру, надає еластичність.
Олія з авокадо — надзвичайно цінна олія, природний продукт, який захищає, пом'якшує і живить шкіру.
Широко використовується у високоякісних косметичних засобах — кремах, засобах для очищення, лосьйонах для тіла, оліях для ван та інших засобах для догляду за шкірою.
Ліпіди – група природних сполучень, яка містить олії та жироподібні речовини. Містяться в клітинах організму (один із компонентів біологічних мембран). Беруть участь у створенні водовідштовхуючого та термоізолюючого покриву шкіри. Ліпіди є складовими косметичних засобів, у яких відсутня жирова основа.
Колаген - протеїнові волокна – основна частина в структурі шкіри. З віком він починає руйнуватися, шкіра стає тоненькою та в'ялою. Колаген додають у зволожувальні косметичні препарати для запобігання старінню шкіри. Він є складовою засобів для догляду за волоссям з хімічною завивкою та пофарбованим волоссям.
Карите (ши) – африканське екваторіальне дерево. Олія з горіха карите як живильний, пом’якшувальний та захисний компонент використовується в кремах (частіше нічних), нічній відновлювальній системі, бальзамах для волосся.